Банани

Банани


Знаете ли, че банановото растение всъщност не е дърво, както сме виждали в анимационните филми, а тревисто растение. Някои го определят като „най – голямата билка“, достигаща до 12 метра височина.

Има над 500 разновидности – от плодове с размер на кутре до такива, които са почти колкото цяла човешка ръка. Бананите се берат когато са зелени, защото узряват след откъсването им.
Защо трябва да включим този плод в менюто си:
Бананите са отличен източник на витамин С, за който знаем , че е много важен помощник на имунната ни система.
Богатото съдържание на фибри в този плод подпомага добрата дейност на храносмилателната ни система и по – специално избягване на състояния като констипация.
Съдържанието на калий подпомага добрата дейност на нервната система и предпазва от преумора и напрежение. Учените са на мнение, че консумацията на банани се отразява положително и на превенцията на мозъчен инсулт.
Бананите са полезни за понижаване на нивата на стрес, защото съдържат протеина триптофан, който тялото ни използва да изгради един от „щастливите“ хормони серотонин. Той ни помага да се отпуснем и подобрява настроението.
Освен всички изброени ползи, бананите са много вкусни и предоставят различни възможности за консумация. Може да си хапвате по един банан на закуска или да ги включите в състава на любимия си домашен сладкиш.
Ние ви предлагаме рецепта за палачинки с банан от сайта на supichka.com

https://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0/469/%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BF%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%B8Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *